Björna Swertz

 

Björna Swertz begon net zoals velen haar zangcarrière met het meedoen aan talentenjachten. Als elfjarig meisje reisde ze samen met haar vader en moeder heel Nederland door om overal haar stem te laten horen. Het bleef niet alleen bij talentenjachten, ze deed mee aan het programma "Los Vast" met Jan Rietman en in 1985 schitterde ze in de soundmixshow van Henny Huisman. Ze vertolke destijds het nummer "Ein bisschen frieden" van Nicole.

 

Op zestienjarige leeftijd kwam ze in België terecht bij de "Black Hills Country Band", Een 9-koppige band die door heel de benelux tourde. Na 8 jaar wilde ze toch iets anders en ging verder als solo-zangeres met orkest band of met begeleiding van "Desperado" en/of "Tulsa". Dat ging haar goed af maar ze miste mensen om haar heen op de bühne en kwam in 1996 terecht bij een band genaamd "The Black Birds". Daar ontmoette ze ook haar wederhelft en samen zijn ze in 1999 een nieuwe band gestart: "Total Eclipse", waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds mee door Nederland tourt.

 

Björna kreeg het lied ”De Speeldoos” 28 jaar geleden van Emile Hartkamp, maar ze was toen voor dit nummer nog te jong. Het nummer ging over vroeger en over de kindertijd. Ze was zelf nog een kind, dus het nummer bleef op de plank liggen. Nu was het dan zover. Na vele jaren, vele belevenissen en vele ups en downs, was het nummer ineens op haar lijf geschreven en was ze nu klaar voor het nummer dat zolang op haar moest wachten. Met veel emotie is dit nummer nu werkelijkheid geworden en ze weet dan ook zeker dat velen zich kunnen vinden in dit verhaal.

 

bjornaswertz

 

 

 
Copyright © 2010-2017 Philippi Produkties. Alle rechten voorbehouden.
Website  CSrheden.nl